2024 - 4 - 19

  • FRI HEMLEVERANS ÖVER 10 000 KR - ALLTID FRI FRAKT TILL BUTIK - BESÖK EN AV VÅRA 25 BUTIKER
  • Om oss
  • Nyhetsbrev
ButikerKontakt
  • Hem
  • Sundborn Karin Larsson blomsterhylla svart

Sundborn Karin Larsson blomsterhylla svart

Carl och Karin Larsson

Print this page
Karin Larsson designade blomsterhyllan för familjens blommor. Den var smart på det sättet, att den gav plats till många blommor, men ändå släppte in ljus från fönstret i rummet.

Den trappstegsformade blomsterhyllan är funktionalistiskt formgiven av Karin Larsson och har en stram, tydlig design. Hyllan har ett monumentalt uttryck och är vacker som ett konstverk i sig, men förstås förträfflig att placera vackra ting, böcker eller blommor på.

Blomsterhyllan är tillverkad i massiv svartlackad furu och är lätt att torka av. Den finns även i rött, grönt, vitt och i helt obehandlad furu.
Läs mer
4 946 kr
5 495 kr
Visa prishistorik
Finns i följande kampanjer

Leveranstid 5-7 Arbetsdagar

Fri hemleverans över 10 000 kr

Räntefri delbetalning 24 mån

Fri frakt till butik

Produktdetaljer

Specifikationer

Färg
  • Svart
Bredd123
Djup18.5
Höjd96.5
Volym0.327
MaterialMassiv furu
LevererasMonterad
Tillverkad iEuropa
YtbehandlingLackad
MöbeltypBlomsterhylla

Detaljerad information

Läs berättelsen om Karins blomsterhylla här!

Karin var en hängiven brevskrivare och skrev ofta. Bara till hennes mamma finns över 600 brev bevarade, där hon bland annat skrev om familjelivet och sina planer med huset. Vid sekelskiftet var brevskrivandet en del av människors vardagliga sysslor, där man ordnade och planerade resor, möten och andra evenemang. 

I skrivhörnan finns Karin egenritade gröna blomsterhylla, som tillverkades av Sundborns snickare Arnbom. Målningen du ser i bildspelet är en akvarell av Carl Larsson och heter "Brevskrivning". Här ser vi Ingrid, dotter till en av Karin och Carls anställda, som skriver brev bredvid blomsterhyllan där yviga pelargoner badar i ljus. 

I ett samarbete med Carl Larsson-gården har vi på Möbelmästarna tagit fram en unik kollektion vackra möbler i direkt tolkning av möblerna från gården i Sundborn. En möbelserie med den karaktäristiska färgpaletten från Karin och Carl Larssons hem, framtagen för att platsa både i det klassiska och det moderna hemmet. 

Möblerna har en träffsäker, tydlig design i personlig stil och är samtidigt funktionella och anpassade för att ha en självklar plats i dagens hem. Plocka delar som du tycker om och blanda fritt med andra möbler, både gamla som nya, för att i Larssonsk anda skapa din alldeles egna stil.

Här finns blomsterhyllans mått som du kan ha användning av:

Bredd en trappstegshylla: 13 cm. 

Djup en trappstegshylla: 16 cm. 

Höjd en trappstegshylla: 18 cm

Bredd mellan de två trapporna: 32 cm. 

Hyllans totala djup, inklusivet hyllans fötter: 24 cm. 

Skötselråd för trä

Det populäraste materialvalet trä finns i flera olika varianter och ytbehandlingar. De vanligaste träslagen i vårt sortiment är bland annat, ek, ask, björk och bok. Beroende på vilket träslag och ytbehandling du väljer så behöver de tas om hand på olika sätt för att de ska hålla sig fina under en längre tid.

Allmänna skötselråd för trä:

  • Undvik starkt solljus och håll avstånd från element och andra värmekällor.
  • Dammtorka regelbundet.
  • Använd möbeltassar under benen för att skydda golvet.
  • Om du köper en oljad möbel ska denna oljas in innan användning.


play