ButikerKontakt

Fotpallar och sittpuffar

Puffar och pallar är mycket användbara möbel, som passar som mer än bara ett tillbehör till soffan. Förutom sin roll som fotpall kan den vid besök fungera som extra sittplats, och sittpuffen blir snabbt ett extra soffbord med en snygg bricka på för stabilitet. Det finns även sittpuff med förvaring där din trendiga inredningsdetalj får extraknäcka som gömsle för filtar och kuddar som ändå bör finnas nära vardagsrummets ytor. Vi har ett noggrant utvalt sortiment av olika fotpallar och sittpuffar, som passar i husets alla rum. Välkommen in!

Vanliga frågor

Att köpa pallar och puffar är för många en ren bekvämlighetsgrej, men hur får man det sådär bekvämt som man vill ha det? Och hur får man det att passa in i inredningen? Ja - det kan vara klurigt att handla möbler, så för att underlätta har vi samlat några av de vanligaste frågorna som kommer in. Har du ännu fler frågor får du gärna maila oss på: kundtjanst@mobelmastarna.se

Hur stor fotpall ska man ha?

Till en fåtölj rekommenderar vi att fotpallen har samma bredd som fåtöljen, och den får gärna matcha i färg och material också; exempelvis en fotpall i fårskinn till en fårskinnsfåtölj. Till soffan är det snyggt om fotpallen går i samma höjd eller är snäppet lägre, men bredden är lite svårare att ge generella tips för. Man kan utgå ifrån en sittkuddes bredd eller en sektion av soffan, men man bör tänka på att minst en person ska kunna sitta bekvämt på den.

Varför ska man ha en sittpuff?

Dels för att det är en trendig inredningsdetalj som lyfter och kompletterar alla ytor som känns lite kala och tråkiga - tänk bara vad en sittpuff i teddymaterial kan göra - men också för att det är så oerhört praktiskt att ha multifunktionella möbler. Ena dagen är den ett fotstöd, nästa en extra sittplats, och sen ett ryggstöd och bord för någon som sitter på golvet; kanske samtidigt som den erbjuder dold förvaring.

Fler smarta sittmöbler

Ju fler sittplatser desto bättre. Nej, inte riktigt - men det kan vara skönt att ha en sittbänk i hallen eller vid fotändan av sängen när man klär på sig. En bänk är också en perfekt avställningsyta innanför dörren när man kommer hem med matkassen. Här kommer några tips på bänkar som vi tror att du kan gilla och inspireras av.

Hitta fler sittpallar i din Möbelmästarbutik

Utöver vårt breda webbsortiment finner du ännu fler möbler och varumärken i våra butiker. De lokala handlarna har tagit fram andra sortiment som är anpassade till sina närområden och det gör att varje butik är unik och värd ett eget besök! Om du är på jakt efter nya puffar och pallar är du varmt välkommen in till din Möbelmästarbutik där en av våra fantastiska kollegor hjälper dig att hitta rätt. Du kommer navigeras genom sortimentet för att hitta rätt storlek, design och funktion för just ditt hem. Har du väl besökt en av våra butiker är vi övertygade om att den personliga servicen får dig att komma tillbaka. Välkommen in!

Skrivet av:

Sebastian Winding

E-commerce Manager på Möbelmästarna
sebastian@mobelmastarna.se